Een bericht van een trouwe bezoeker

Wat is de wereld toch klein!
De mooiste plek van Schiedam Gorzen, het SCHREIHUISJE, mag nooit verloren gaan.

We ontvingen vlak na de opening van het nieuwe kunstwerk van Sander Bokkinga in het Schreihuisje een bericht van Jan Veth.

Hij schreef ons het volgende:

Ik wil even een stukje kwijt over het Schreihuisje: ik ben geboren
Gorzenees in 1947. In mijn tijd kwamen we daar veel met je eerste vriendin met je vrienden op de brommer, proberen of je mee mocht varen op de sleepboten die daar afgemeerd lagen. Een enkele keer mocht je mee.
Mijn buurmeisjes en jongens kwamen daar ook.
Ik heb al veel openingen mee gemaakt, deze treft alles. Prachtig die kerststal
Maar het mooiste: ik kom via facebook mijn oude buurmeisjes en jongen tegen. We hebben afgesproken elkaar te ontmoeten en ja waar? Natuurlijk bij het Schreihuisje. Daar enkele uren gezeten, al de verhalen kwamen naar boven.

Ook vandaag kwam ik nog mensen tegen die bij mij in de Ridderkerksestraat heeft gewoond. Zij kenden ook nog die mensen waar ik over heb verteld. Wat is de wereld toch klein!
De mooiste plek van Schiedam Gorzen, het SCHREIHUISJE, mag nooit verloren gaan.
Jan Veth