Nieuwe kunst in het Schreiershuisje

Vanaf 2 december te zien. Een nieuw kunstwerk met de titel ‘Hier + Daar’ door de Rotterdamse beeldend kunstenaar Niki Murphy (1962).
Murphy liet zich inspireren door de langgerekte vorm van het voormalig wachthuisje met afgeronde uiteinden. Zij associeerde dat direct met de geometrische lichaam de oloïde. De twee ‘uiteinden’ zijn verbonden aan ‘thuis’ en ‘op zee’, refererend aan de historische betekenis van het huisje.

Het Schreiershuisje, gebouwd rond 1930, gaf werklieden, die op de boot wachtten om naar hun werk te gaan, beschutting tegen regen en wind. Een halte met genoeg ruimte voor de wachtenden om te kunnen ijsberen in de langgerekte vorm van het gebouw.
De multiple –  een kunstwerk in gelimiteerde oplage – bij ‘Hier + Daar’ is een handgemaakte keramische vorm. Deze vrije interpretatie van de oloïde doet denken aan tranen die rijkelijk vloeiden in het Schreiershuisje.