Het Schreiershuisje rond de Tweede Wereldoorlog

Gebouwd om mensen die familie kwamen halen of wegbrengen met de boot, naar en van bestemmingen zoals Culemborg, Oud-Beijerland, Pernis en andere plaatsen in de omgeving! Bij slecht weer was dit “huisje” een goede schuilgelegenheid tot de boot kwam.

In de oorlogsjaren 40-45 was het meer een clubhuisje voor de Gorzenjeugd uit die tijd, zoals Jan Kegel, Arie Korpel, Wim Poulus, Aad Vredebregt, Frik Leliveld, Aad Dekkers, Cor Bas en de meisjes Annie Van de Lubben, Henny Verlinde, Ada Noordam enz, de z.g. Geitenploeg!

Na de bevrijding in 1945 was het een soort clubhuis voor een groep jongeren zoals Krijn Mulder, Cock Knotsenburg, Chris de Gids, Max Vermaal, de zusjes Hamerslag, Alie den Ouden, Sjaan Knikman, Annie Boon en vele anderen.

Nog steeds is dit Schreihuisje een prachtig gebouwtje aan de Maas, voor iedereen die even een luchtje gaat scheppen en naar de grote en kleine schepen komt kijken die voorbij varen!

Ad v.d. Hamer