onthulling derde kunstwerk Schreierhuisje

De Vrouw op de Kade van Roel Crul herinnert de bezoeker aan de zeemansgeschiedenis van het Schreiershuisje.

zaterdag 28 september 2013
Op een van de mooiste plekken in Schiedam, het Hoofdplein aan de Maas, waait het flink en schijnt de najaarszon. Zo’n 50 wijkbewoners en andere belangstellenden verzamelen zich rond het Schreiershuisje. Na twee eerdere, tijdelijke kunstwerken, wordt vanmiddag het derde werk onthuld. Ruimtelijk vormgever en wijkbewoner Roel Crul laat het huisje huilen. Zijn interactieve waterinstallatie wordt in werking gesteld tijdens het aangrijpende verhaal ‘De Vrouw op de Kade’ van verhalenverteller Bart Schouten. Na het verhaal schalt ‘Heart of Gold’ van Neil Young uit de boxen. Beide teksten maken duidelijk waar de installatie van Crul op geïnspireerd is.

Net als Carolina Koster en Michel Snoep maakte ook Roel Crul een multiple bij dit werk. De multiple wordt aan de aanwezige belangstellenden uitgereikt en ter plekke gesigneerd door de maker. Thuis kan de multiple gevouwen worden tot een bootje.

De waterinstallatie van Roel Crul zal tot medio november in het Schreierhuisje te zien zijn. Overdag schittert het zonlicht prachtig in het water, ’s avonds worden de tranen verlicht met blacklight.

Heart of Gold‘I want to live
I want to give
I’ve been a miner
For a heart of gold
It’s these expressions
I never give
That keep me searching
For a heart of gold
And I’m getting old’

Neil Young, 1972